19 Ocak 2014 Pazar

Canın mı sıkılıyor? Erken öleceksin o zaman, kusura bakma!


Mutlaka, hepinizin canı sıkılıp duran arkadaşları vardır.  Bunlar genelde derdi, tasası olmayan “dayaklık” tiplerdir bence J Çünkü, her şeyden önce,  bu canı sıkılan arkadaşlar canlarının sıkılabileceği kadar boş zamana sahiptirler ! ki bu bizlerin sahip olmadığı bir zaman dilimine denk gelir ve de kendilerine gıcık olmak için yeterli sebeptir !
Bu arkadaşlarımızın işlerini onlar adına yapan hizmetkarları vardır genelde; şöförleri, eşleri, temizlikçileri, ütücüleri vb… Her işlerini başkalarına hallettirdiklerinden “sıkılmak” lüksüne sahip bu vatandaşlar, onca işiniz olduğunu bir türlü anlayamaz ve durmadan sizi taciz ederler ! Yapmakla yükümlü olduğunuz her şey onlar için ancak bir bahaneden ibarettir.

Benim bu tiplere karşı aldığım önlem ; telefonlarını açmamak, açmış bulunduysam ne kadar yoğun olduğumdan, psikplojimin bu aralar kimseyi görebilecek kadar iyi olmadığından bahsetmek vb. şeklindedir. Elbette bunların hepsini görüşmemek için bir bahane sayan bu insancıklar sonunda size küserler! Hemen sevinmeyin çünkü bu tiplerin küskünlüğü canlarının sıkılmasına çabucak yenik düşer ve tabii tacizler yine başlar… Veee şimdi güzel habere gelelim J  Bu şahsiyetler uzun yaşamayacaklarmış efendim! Ne kadar teselli eder sizi bilemem ama buyrun:

“Yapılan araştırmalar çok fazla sıkılanların ömürlerinin daha kısa olduğunu ortaya koydu. Araştırmacılar sıkıntıdan şikayet eden kişilerin daha erken yaşta öldüğünü belirttiler...

Bu kişilerin kalp hastalıklarına yakalanma riski de diğerlerine göre iki kat daha fazla. 25 yıl boyunca 7 bin kişi üzerinde yapılan inceleme sonucunda canlarının sıkıldığını söyleyen kişilerin diğerlerine oranla yüzde 40 daha büyük tehlikede olduğu ortaya çıktı.
Londra’daki Epidemiology and Public Health Üniversitesi’ndeki araştırmacılar yaşları 35-55 arasında değişen 7,524 kişiyi inceledi ve sonuç bu hafta International Journal of Epidemiology’de yayınlandı."
Siz siz olun sıkılmayın ! Kırın bacağınızı oturun ! İki film seyredin, bir kitap okuyun, kendi ütünüzü yapın, çamaşır yıkayın, bi şeyler yapın işte ya ! Aaaaaaaaa !



 

2 yorum :